Bemutatkozás

Újkér község Győr-Moson-Sopron megyében, a Sopron–Fertődi kistérségben. Alszopor, Felszopor és Makkoshetye tartozik hozzá.

Fekvés

A település Répce síkján áll, amely a Nyugat-Magyarországi-peremvidék és a Kisalföld határán, a Sopron-Vasi-síkság középtájban található. A síkságot délről határolja a Répce, míg Keleten a Kisalföld (azon belül is a Kapuvári-sík), Délnyugaton a Kőszegi-hegység, Északon pedig az Ikva és síkja jelenti a természetes határokat. Nyugaton nincs természetes határa a kistájnak, itt az államhatár adja a kistáj peremét.Győr-Moson-Sopron megye déli, a Kisalföld nyugati szélén fekszik. Nemeskér, Iván,... tovább Simaság, Tormásliget és Egyházasfalu községekkel határos. A vasútállomás (a Sopron–Szombathely-vasútvonalon) 2 km-re fekszik a községtől. A falun áthalad a 84-es főútvonal.A nyugat-magyarországi kavicstakarón foglal helyet, a Kardos-ér és a Metőc-patak vízgyűjtő területéhez tartozik.

Települési információk

Jogállás: község
Megye: Győr-Moson-Sopron megye
Járás: Soproni
Kistérség: Sopron-Fertődi
Terület: 32,38 km2
Lakosság: 971 fő
Honlap: www.ujker.hu

Újkér részletes statisztikai adatai »

Időjárás

Borult
felhőzet: 94%
20 °C
Hőérzet: 17 °C
Páratartalom: 30 %
Légnyomás: 1022 hPa
Szél: 15 km/h ÉNY
SZE
19°C
CS
17°C
P
17°C
SZO
17°C
V
18°C

Újkér részletes időjárása »

Térkép

Utcaképek a településről

Webkamerák a közelben

Újkér: Komitat
Újkér: Komitat
H-9481 Pinnye, Arany János utca 8.
H-9481 Pinnye, Arany János utca 8.
14,7 km
Pinnye
Pinnye
14,7 km
Fertőszentmiklós: Szent István utca
Fertőszentmiklós: Szent István utca
15,3 km

Vendégkönyv - Újkér

Ha jelenleg is itt élsz a településen, vagy valamilyen módon kötődsz hozzá, kérjük osszd meg élményeidet, tapasztalataidat a többi érdeklődővel is. Nagyon szívesen olvasnánk akár hosszabb élménybeszámolókat is, de ha csak egy gyors kis bejegyzést írsz a Vendégkönyvbe, azt is nagyon szépen köszönjük!


Közeli városok: