Bemutatkozás

Sarród (ny-de Schrollen, ny-hr Šarot, Šrolna) község Győr-Moson-Sopron megyében, a Sopron–Fertődi kistérségben található. A község jelenlegi településrészei három volt településből álltak össze: Sarródból, Fertőújlakból és Nyárligetből.* Fertőújlak neve az 1970-es névváltozást megelőzően Mekszikópuszta ''(Mexikópuszta)'' volt.* Nyárliget a korábbi ''Lászlómajor'' és ''Nyárasmajor'' összeolvadásából keletkezett.

Fekvés

A település 2 km-re északra fekszik Fertődtől, 10 km-re Pomogytól, 15 km-re Kapuvártól, 30 km-re Soprontól. Kerékpárút köti össze Mosonbánfalvával és Pomoggyal. Nyárliget településrésze a Fertőd-Pomogy országút mentén található.A Fertő és a Hanság között elterülő kiemelkedésre épült. Határának legnagyobb része a tó elhagyott medrének peremére esik. A Fertő valamikor a kertek aljáig ért, jelenleg több kilométerre esik a falutól. A Fertő vízterületét állandóan változtatta, időnként teljesen... tovább kiszáradt. Az elhagyott tómedret az emberi munka és a szorgos nép művelés alá fogta. A tengerszint feletti 112–113 m magassággal a község a környék legalacsonyabban fekvő területe.

Települési információk

Jogállás: község
Megye: Győr-Moson-Sopron megye
Járás: Soproni
Kistérség: Sopron-Fertődi
Terület: 40,07 km2
Lakosság: 1 056 fő
Honlap: www.sarrod.hu

Sarród részletes statisztikai adatai »

Időjárás

Derült
felhőzet: 5%
20 °C
Hőérzet: 19 °C
Páratartalom: 83 %
Légnyomás: 1020 hPa
Szél: 10 km/h É
V
31°C
H
32°C
K
31°C
SZE
30°C
CS
31°C

Sarród részletes időjárása »

Turizmus

Rév-Kócsagvár
Rév-Kócsagvár
külterület

Gyöngyvirág Tanösvény

kirándulóhely
Fertőmelléki-dombsor

Térkép

Utcaképek a településről

Webkamerák a közelben

Fertőszentmiklós: Szent István utca
Fertőszentmiklós: Szent István utca
4,8 km
Pinnye
Pinnye
8,5 km
H-9481 Pinnye, Arany János utca 8.
H-9481 Pinnye, Arany János utca 8.
8,5 km
Kapuvár: Komitat
Kapuvár: Komitat
13,4 km

Vendégkönyv - Sarród

Ha jelenleg is itt élsz a településen, vagy valamilyen módon kötődsz hozzá, kérjük osszd meg élményeidet, tapasztalataidat a többi érdeklődővel is. Nagyon szívesen olvasnánk akár hosszabb élménybeszámolókat is, de ha csak egy gyors kis bejegyzést írsz a Vendégkönyvbe, azt is nagyon szépen köszönjük!


Közeli városok: