Bemutatkozás

Belváros a Karancs szállóval / régió / megye / járás / kistérség / járás / polgármester / jegyző / rang / alapítás éve = 900-944 / irányítószám / körzethívószám / testvértelepülései / népsűrűség / terület / tengerszint feletti magasság / szélességi fok / hosszúsági fok / szöveg pozíciója megyei / weboldal / KSH kód Salgótarján (szlovákul Šalgov-Tarjany, németül Schalgotarjan, korábbi nevei alapján: ''Tarján'' és kicsit később ''Salgó'', korábbi helyesírás szerint: ''Salgó–Tarján'')... tovább lgó–Tarján'')

Fekvés

Salgótarján a Karancs, a Medves és a Cserhát hegységek találkozásánál, a Tarján-patak és a Zagyva vízgyűjtőjének két szűk völgyében fekszik, melyek „Y” alakot formáznak. A völgy kisebb völgykatlanokra tagolódik, ahol elhelyezkednek a városrészek (például: Baglyasalja, Zagyvapálfalva). A város közlekedési gerince a Tarján-patak völgyében délről északra haladó, a területre 2×2 sávosan beérő 21-es főút (amely csak a városig 2×2 sávos), és a Hatvan–Somoskőújfalu-vasútvonal. A városközpont... tovább völgyfenéki részei a 230–240 méteres, egyéb lakott területei pedig a 220–500 méteres szinteken helyezkednek el.A város legmagasabban fekvő lakott területe az 500 méter magasan fekvő Salgóbánya.A település közelében található legmagasabb hegy a Karancs, amely 729 méter magasra emelkedik.

Települési információk

Jogállás: megyeszékhely
Megye: Nógrád megye
Járás: Salgótarjáni
Kistérség: Salgótarjáni
Terület: 100,83 km2
Lakosság: 37 199 fő
Honlap: www.salgotarjan.hu

Salgótarján részletes statisztikai adatai »

Időjárás

Szétszórt felhőzet
felhőzet: 46%
3 °C
Hőérzet: 1 °C
Páratartalom: 88 %
Légnyomás: 1006 hPa
Szél: 9 km/h D
H
1°C
K
1°C
SZE
2°C
CS
0°C
P
4°C

Salgótarján részletes időjárása »

Turizmus

Városi Sportcsarnok

asztalitenisz, futballpálya, jégkorcsolyapálya, kézilabdapálya, kosárlabdapálya, röplabda
Kassai sor 54.
Budapesti út 31.

Borsika Étterem, Pizzéria

étterem, vendéglő, pizzéria
Budapesti út 36.

Paprika Étterem

önkiszolgáló étterem
Huta utca 6.

Térkép

Utcaképek a településről

Webkamerák a közelben

Dugdelpuszta: Beszterce webkamera
Dugdelpuszta: Beszterce webkamera
7,5 km
Karancs
Karancs
7,5 km
Bobonyérpuszta: Karancs Mountain Live webcam
Bobonyérpuszta: Karancs Mountain Live webcam
7,5 km
Kőlápapuszta: Rónafalu
Kőlápapuszta: Rónafalu
9,9 km

Vendégkönyv - Salgótarján

Ha jelenleg is itt élsz a településen, vagy valamilyen módon kötődsz hozzá, kérjük osszd meg élményeidet, tapasztalataidat a többi érdeklődővel is. Nagyon szívesen olvasnánk akár hosszabb élménybeszámolókat is, de ha csak egy gyors kis bejegyzést írsz a Vendégkönyvbe, azt is nagyon szépen köszönjük!