Bemutatkozás

Nagymágocs egy nagyközség Csongrád megyében, a Szentesi járásban. A településnek a legfőbb turisztikai látványossága az itt található Károlyi-kastély. A községben egy éven át még Petőfi Sándor fia, Petőfi Zoltán is nevelkedett.

Fekvés

Ikarus CLASSIC C56 típusú autóbusza Nagymágocson, ami Szenteshez tartozik egyik távolsági járata NagymágocsonNagymágocs Szentes és Orosháza között helyezkedik el, a Mágocs-ér mellett. Közúton 5 irányból érhető el: Szentes-Szentes-Lapistó, Derekegyház, Árpádhalom, Orosháza és Székkutas felől. A falunak nagyvasúti kapcsolata sohasem volt, viszont két kisvasúti hálózat is működött területén: a 600 mm nyomtávú Mágocsi uradalmi vasút és a 760 mm nyomtávú Szegvári Gazdasági Vasút. Az egykori normál... tovább nyomtávú Fábiánsebestyén–Árpádhalom-vasútvonalon ugyan működött egy ''Nagymágocs'' megállóhely, ez azonban messze esett a falutól. A falut tömegközlekedéssel csak autóbuszon lehet elérni. Nagymágocsot Budapestről közvetlen el lehet érni autóbusszal a Volánbusz járataival, és a Körös Volán távolsági járataival el lehet érni akár Hévizet is. A volántársaságokkal azonban több várost is el lehet érni közvetlen. A településen áthaladó autóbuszok többségét a szegedi székhelyű Tisza Volán üzemelteti. A településről tömegközlekedéssel Árpádhalomra csak a Tisza Volán járataival lehet elérni.

Települési információk

Jogállás: nagyközség
Megye: Csongrád-Csanád megye
Járás: Szentesi
Kistérség: Szentesi
Terület: 75,09 km2
Lakosság: 3 089 fő
Honlap: www.nagymagocs.hu

Nagymágocs részletes statisztikai adatai »

Időjárás

Szétszórt felhőzet
felhőzet: 47%
10 °C
Hőérzet: 9 °C
Páratartalom: 48 %
Légnyomás: 1031 hPa
Szél: 8 km/h É
CS
15°C
P
12°C
SZO
6°C
V
7°C
H
9°C

Nagymágocs részletes időjárása »

Turizmus

Kastély Horgásztó

Károlyi Kastély

vár, kastély, palota, kúria
Szentesi út 2.

Károlyi Kastély Park

természeti emlék
Szentesi út 2.

Térkép

Utcaképek a településről

Webkamerák a közelben

Gyopárosfürdő › South-East: Gyopárosi Gyógy-, Strand- és Élményfürdő
Gyopárosfürdő › South-East: Gyopárosi Gyógy-, Strand- és Élményfürdő
13,2 km
Szentes 2
Szentes 2
18,5 km
Orosháza: downtown
Orosháza: downtown
13,2 km
Orosháza › South
Orosháza › South
13,2 km

Vendégkönyv - Nagymágocs

Ha jelenleg is itt élsz a településen, vagy valamilyen módon kötődsz hozzá, kérjük osszd meg élményeidet, tapasztalataidat a többi érdeklődővel is. Nagyon szívesen olvasnánk akár hosszabb élménybeszámolókat is, de ha csak egy gyors kis bejegyzést írsz a Vendégkönyvbe, azt is nagyon szépen köszönjük!