Bemutatkozás

Hidegség község (németül Kleinandrä, ny-hr Vedešin) Győr-Moson-Sopron megyében, a Sopron–Fertődi kistérségben található.

Fekvés

Hidegség Győr-Moson-Sopron megye nyugati részén, Soprontól mintegy 14 km távolságra keleti irányban található. Természetföldrajzi szempontból a Nyugat-Magyarországi peremvidék részeként nyilvántartott Ikva-medencéhez tartozik a falu. A település határától északra elterülő Fertő tó közelsége a történelem folyamán mindvégig meghatározta a község lakóinak életét: a növénytermesztés bizonyos ágainak fejlődését lehetetlenné tette, ugyanakkor például a zöldségtermesztés számára kedvező feltételeket... tovább biztosított a vízparti környezet. Hidegség közlekedésföldrajzi helyzete kedvező, rajta halad keresztül ugyanis a Sopront Fertőddel összekötő "Fertő tó melletti útvonal". Emellett a 85-ös számú főútvonallal is kapcsolata van a falunak a Nagycenkre vezető 3 km hosszú bekötőút révén. Sopronból óránként induló autóbuszokkal nagyon könnyen elérhető a település mintegy 20 perces buszozás révén.

Települési információk

Jogállás: község
Megye: Győr-Moson-Sopron megye
Járás: Soproni
Kistérség: Sopron-Fertődi
Terület: 16,9 km2
Lakosság: 361 fő
Honlap: www.hidegseg.hu

Hidegség részletes statisztikai adatai »

Időjárás

Derült
felhőzet: 0%
1 °C
Hőérzet: -1 °C
Páratartalom: 74 %
Légnyomás: 1032 hPa
Szél: 9 km/h DK
H
0°C
K
7°C
SZE
5°C
CS
7°C
P
7°C

Hidegség részletes időjárása »

Turizmus

Szent András Fogadó és Pince

borozó, borozó, étterem, vendéglő, reggeliző hely
Széchenyi utca 5-7.

Térkép

Utcaképek a településről

Webkamerák a közelben

Pinnye
Pinnye
5 km
H-9481 Pinnye, Arany János utca 8.
H-9481 Pinnye, Arany János utca 8.
5 km
Virágosmajor: Neusiedler See
Virágosmajor: Neusiedler See
12,7 km
Fertőszentmiklós: Szent István utca
Fertőszentmiklós: Szent István utca
10,7 km

Vendégkönyv - Hidegség

Ha jelenleg is itt élsz a településen, vagy valamilyen módon kötődsz hozzá, kérjük osszd meg élményeidet, tapasztalataidat a többi érdeklődővel is. Nagyon szívesen olvasnánk akár hosszabb élménybeszámolókat is, de ha csak egy gyors kis bejegyzést írsz a Vendégkönyvbe, azt is nagyon szépen köszönjük!


Közeli városok: