Bemutatkozás

Gárdony a Velencei-tó déli partján fekvő üdülőváros, a Gárdonyi járás székhelye. Részei ''Gárdony, Agárd, Dinnyés'' és ''Csiribpuszta''.

Fekvés

A fővárostól 50, a megyeszékhelytől, Székesfehérvártól 17 kilométerre található. A ''7''-es elsőrendű főút áthalad a település teljes hosszán, illetve Pákozddal és Zichyújfaluval mellékút köti össze. A város a Budapest–Székesfehérvár közötti, elővárosi jellegű vasútvonal mellett fekszik, ezért jó vasúti összeköttetésben áll Székesfehérvárral és Budapesttel, illetve további a vasútvonal mellett fekvő településekkel. 2013. december 15-től az első magyarországi gyorsvasút vonalaként, közvetlen... tovább szerelvények járnak Kőbánya-Kispest állomásra. A városban helyi autóbuszok járnak.Két hajóállomása közül az ''agárdi'' kiemelkedő, amely a velence-tavi hajózás központja. A város vonzerejét elsősorban a Velencei-tó nem túl iszapos strandjainak köszönheti, amelyre a település gazdaságát meghatározó idegenforgalom épül. ''Gárdony'' manapság tapasztalható komoly fejlődésének egyik fő oka lehet a nagy odaköltözési vágy, elsősorban Budapestről és Székesfehérvárról érkező családok választják a csendes, ám jó közlekedési viszonyokkal rendelkező agglomerációs várost.Településrésze Matonyaitanya, mely 1 lakásból áll és Gárdony centrumától 2,5 kilométerre fekszik.

Települési információk

Jogállás: város
Megye: Fejér megye
Járás: Gárdonyi
Kistérség: Gárdonyi
Terület: 63,5 km2
Lakosság: 9 952 fő
Honlap: www.gardony.hu

Gárdony részletes statisztikai adatai »

Időjárás

Szétszórt felhőzet
felhőzet: 28%
12 °C
Hőérzet: 16 °C
Páratartalom: 93 %
Légnyomás: 1014 hPa
Szél: 2 km/h É
CS
14°C
P
12°C
SZO
16°C
V
14°C
H
14°C

Gárdony részletes időjárása »

Turizmus

Szabadság út 40-42.
Székely Bertalan u. 17.
Chernel I. u. 51-52.

Dolce é Salato Cukrászda és Pizzéria

kávéház, kávézó, pizzéria
Szabadság utca 5.

Sport Beach Kemping

asztalifoci/csocsó, egyéb, futballpálya, kosárlabdapálya, röplabda, strandröplabda
Harcsa utca 2.

Térkép

Utcaképek a településről

Webkamerák a közelben

Gárdony: Lake Velence
Gárdony: Lake Velence
Velence
Velence
4,8 km
Velence: M7 − 43,8 km − térsége [országhatár felé
Velence: M7 − 43,8 km − térsége [országhatár felé
4,8 km
Velence: M7 − 43,8 km − térsége [Budapest felé
Velence: M7 − 43,8 km − térsége [Budapest felé
4,8 km

Vendégkönyv - Gárdony

Ha jelenleg is itt élsz a településen, vagy valamilyen módon kötődsz hozzá, kérjük osszd meg élményeidet, tapasztalataidat a többi érdeklődővel is. Nagyon szívesen olvasnánk akár hosszabb élménybeszámolókat is, de ha csak egy gyors kis bejegyzést írsz a Vendégkönyvbe, azt is nagyon szépen köszönjük!


Közeli városok: