Bemutatkozás

Felsőzsolca kisváros Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Miskolci kistérségben. A Miskolci kistérség 3., Borsod-Abaúj-Zemplén megye 10. legnépesebb városa.

Fekvés

Miskolc város szélétől 1 kilométerre, a Bükk-hegység keleti lábánál, a Sajó folyó bal partján, a borsodi tájegység Abaújjal határos keleti oldalán fekszik. Felszíne sík, enyhén hullámos, a talajképző kőzetét löszös anyag alkotja.Megközelíthető a 3-as és a 37-es útról; vonattal a Budapest–Miskolc–Sátoraljaújhely- és a Miskolc–Hidasnémeti-vasútvonalon (a vasútállomás körülbelül 3 km-re van a település központjától).Felsőzsolca tömegközlekedését a szomszédos, miskolci közlekedési vállalat, az MVK... tovább Zrt. biztosítja. Jelenleg egy buszjárat, a 7-es busz szolgálja ki a lakosságot. Ezen kívül számos volánjárat áthalad a város területén (a Szent István úton, illetve a Kassai úton).2012. február 16-ától a 7-es busz körbejár Felsőzsolcán, érintve a Kassai u., Dózsa György u., Kodály Zoltán u., Kazinczy Ferenc u. és Ongai utcákat. Ezzel 5 helyett immár 9 autóbuszmegálló található a városban.

Települési információk

Jogállás: város
Megye: Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Járás: Miskolci
Kistérség: Miskolci
Terület: 16,25 km2
Lakosság: 6 658 fő
Honlap: www.felsozsolca.hu

Felsőzsolca részletes statisztikai adatai »

Időjárás

Borult
felhőzet: 90%
6 °C
Hőérzet: 0 °C
Páratartalom: 93 %
Légnyomás: 1006 hPa
Szél: 15 km/h DNY
P
8°C
SZO
9°C
V
7°C
H
3°C
K
2°C

Felsőzsolca részletes időjárása »

Turizmus

Pokol Csárda

borozó, borozó, étterem, vendéglő
Kassai út 9.

Térkép

Utcaképek a településről

Webkamerák a közelben

Miskolc, Szinva-terasz (Hungary)
Miskolc, Szinva-terasz (Hungary)
7,3 km
Miskolc, Hősök-tere (Hungary)
Miskolc, Hősök-tere (Hungary)
7,3 km
Szeötstanya: M30 − 22,4 km] Miskolc térsége [Miskolc felé
Szeötstanya: M30 − 22,4 km] Miskolc térsége [Miskolc felé
7,3 km
Miskolc -Repülőtér
Miskolc -Repülőtér
7 km

Vendégkönyv - Felsőzsolca

Ha jelenleg is itt élsz a településen, vagy valamilyen módon kötődsz hozzá, kérjük osszd meg élményeidet, tapasztalataidat a többi érdeklődővel is. Nagyon szívesen olvasnánk akár hosszabb élménybeszámolókat is, de ha csak egy gyors kis bejegyzést írsz a Vendégkönyvbe, azt is nagyon szépen köszönjük!