About

Végiglapozva a Nagyatádról szóló oldalakat, egy kisvárost ismerhet meg. Olyan települést, amelynek jellemzői a gondozott, virágos közterületek, a parkok, az emberléptékű, színes épületek. Nagyatádot "Somogyország" fürdővárosaként is emlegetik, hiszen két fürdője is van: a minősített gyógyvízzel rendelkező, száz éves felújított Gyógyfürdő, és az új, mediterrán hangulatú Termál Strandfürdő. Ajánlott sétaútvonalak: Kiindulási pontunk a Széchenyi tér, itt található a Tourinform iroda is. Innen... tovább , a parkok, az emberléptékű, színes épületek. Nagyatádot "Somogyország" fürdővárosaként is emlegetik, hiszen két fürdője is van: a minősített gyógyvízzel rendelkező, száz éves felújított Gyógyfürdő, és az új, mediterrán hangulatú Termál Strandfürdő.
Ajánlott sétaútvonalak: Kiindulási pontunk a Széchenyi tér, itt található a Tourinform iroda is. Innen kezdjük az ismerkedő sétánkat a várossal. A tér Nagyatád központja, itt található a Városi Múzeum, ahol megismerkedhetünk a település történetével, múltjával. Tovább haladva, a múzeum szomszédságában áll a város nevezetes műemléke, egyik legrégebbi épületegyüttese a klasszicista stílussal keveredő barokk ferences templom. Déli irányból csatlakozik hozzá az L alakú kolostor. A római katolikus templom mögött található a Haditechnikai Park, mely Nagyatád katona hagyományainak megőrzésére hoztak létre. Harcjárművekből, fegyverekből, egyenruhákból álló bemutatót tekinthetnek meg a látogatók. Sétánk következő állomása a több mint százéves gyógyfürdő, melynek bejárata közelében épült díszkútból folyamatosan folyik az ivókúrára is alkalmas gyógyvíz. Reumatikus betegségek, ízületi panaszok gyógyítására és törések utáni rehabilitációra, nőgyógyászati panaszok enyhítésére és gyomorbántalmakban szenvedőknek egyaránt ajánlják. Ha sétánkat tovább folytatjuk, elhaladunk az Éltes Mátyás Általános Iskola előtt 1903-ban felállított Kossuth szobor előtt, majd a „Testvévárosok terén” haladva eljutunk a Városi Sportcsarnokhoz. A létesítmény előtt áll Szent István király bronz szobra, az épülettől nyugatra látható egy monumentális székelykapu. Átsétálva a piactéren az 1940-ből származó, erdélyi kalotaszegi stílusban épült református templom épülete és az evangélikus templom épülete tűnik fel szemünk előtt. Sétánkat a Dózsa György utca védett vadgesztenyesor árnyékában folytatjuk, a Szent Rókus kápolnához érkezünk, melyet Czindery Ferenc építtette 1743-ban barokk stílusban. A Kápolna utcán végig haladva a Termál Strandfürdőhöz érkezünk, mely várja a pihenni, strandolni, sportolni vágyó vendégeket. Az épület mellett található a Fedett uszoda. Ha sétánkat a Zrínyi utcán végig haladva folytatjuk, elérkezünk a kiindulási pontunkhoz, a Széchenyi térhez, ahol éttermek és kávézók várják a megfáradt látogatót.

Ajánlott sétaútvonal Sétánk kiindulópontja a Széchenyi téren található Tourinform iroda. A létesítmény mellett található Városi Múzeumban megismerkedhetünk Nagyatád város történetével, múltjával. Tovább haladva a római katolikus templom épületéhez érünk, mely a város egyik legrégebbi épületegyüttese, klasszicista stílussal keveredő barokk ferences templom. Déli irányból csatlakozik hozzá az L alakú kolostor. A római katolikus templom mögött található a Haditechnikai Park, mely Nagyatád katona hagyományainak megőrzésére hoztak létre. Harcjárművekből, fegyverekből, egyenruhákból álló bemutatót tekinthetnek meg a látogatók. Ezután sétánkat a Hunyadi utcán folytatjuk, itt sokemeletes lakóházak mellett elhaladva érünk a Csónakázó- tóhoz, melynek partján végigmenve elérkezünk a Szoborparkhoz. A nemzetközi faszobrász alkotótelep több mint három évtizede nyílt meg, azóta várja az érdeklődőket, a művészeket. Miután megnéztük a több mint 60 alkotást a Szoborparkban, visszasétálunk a Széchenyi térre, ahol a Gyógyfürdőben kipihenhetjük magunkat. A fürdő- és ivókúrára egyaránt alkalmas termálvíz az ország legjobb hatású minősített gyógyvizei közé tartozik. Reumatikus betegségek, ízületi panaszok gyógyítására és törések utáni rehabilitációra, nőgyógyászati panaszok enyhítésére és gyomorbántalmakban szenvedőknek egyaránt ajánlják.

Settlement Info

Legal status: town
County: Somogy county
District: Nagyatádi
Subregion: Nagyatádi
Area: 70.6 km2
Population: 10,921 people
Webpage: www.nagyatad.hu

more info about Nagyatád »

Weather

Szétszórt felhőzet
Cloudy: 31%
-2 °C
Windchill: -3 °C
Humidity: 80 %
Pressure: 1018 hPa
Wind: 7 km/h SW
MON
9°C
TUE
9°C
WED
9°C
THU
12°C
FRI
10°C

Detailed weather of Nagyatád »

Tourism

Vencel Pizzeria

restaurant, inn, pizzeria, beer bar
Szent István park 1.
Újkútpuszta 10.

Der Amico Pizzeria und Restaurant

restaurant, inn, pizzeria
Széchenyi tér 36.
Széchenyi tér 7.

Military-Technological Park

open air, professional collection
Széchenyi tér 6

Shooting

shooting
Széchenyi tér 7.

Map

Street views

Closest webcams

Porrogszentpál › East: Somogy
Porrogszentpál › East: Somogy
27.8 km
Darány: Somogy
Darány: Somogy
32.3 km
Kaposhegy: Kaposvár − Kossuth tér
Kaposhegy: Kaposvár − Kossuth tér
36.4 km
Kaposhegy: Kaposvár − Fő tér
Kaposhegy: Kaposvár − Fő tér
36.4 km

Guestbook of Nagyatád

Please share your experiences about this settlement!