Bemutatkozás

Ellend (ny-hr Elen, ''Lenda'', németül Elend)község) község Baranya megyében, a Pécsi járásban. 1940-ben, itt került elő az ellendi Fibula néven ismert országos jelentőségű régészeti lelet. Keletre a „Németrétek”, – nyugatra az egykori pusztához tartozó „Borsós” dűlő található. A földosztásig ez a terület ellendi puszta néven az „Egyetemi-alap”-hoz tartozott, itt, az egykori major helyén ma jelentős lótenyésztés folyik. A községet kettészelő „Gyöngyös-patak” egykor négy vízimalmot hajtott. Ezek... tovább közül a falu előtti „Noch–malom” az 1800-as években még őrölt, épülete ma is áll, mint családi ház.

Fekvés

Baranya megyében, Pécstől keletre, Romonya és Hásságy között fekvő település.Ellend, baranyai kistelepülés Pécs központjától 16 km-re délkeleti irányba.Pécs felől érkezve, a romonyai domb lábánál, – a „Nagynyárfánál” – érjük el a község határát.

Települési információk

Jogállás: község
Megye: Baranya megye
Járás: Pécsi
Kistérség: Pécsi
Terület: 7,99 km2
Lakosság: 196 fő
Honlap: www.ellend.hu

Ellend részletes statisztikai adatai »

Időjárás

Szakadozott felhőzet
felhőzet: 75%
13 °C
Hőérzet: 8 °C
Páratartalom: 50 %
Légnyomás: 1014 hPa
Szél: 18 km/h É
K
23°C
SZE
19°C
CS
22°C
P
22°C
SZO
22°C

Ellend részletes időjárása »

Térkép

Utcaképek a településről

Webkamerák a közelben

Pécs
Pécs
11,2 km
Pecs 2
Pecs 2
11,2 km
Máza Kelet-Mecsek
Máza Kelet-Mecsek
23,4 km
Mohács: Duna
Mohács: Duna
24,2 km

Vendégkönyv - Ellend

Ha jelenleg is itt élsz a településen, vagy valamilyen módon kötődsz hozzá, kérjük osszd meg élményeidet, tapasztalataidat a többi érdeklődővel is. Nagyon szívesen olvasnánk akár hosszabb élménybeszámolókat is, de ha csak egy gyors kis bejegyzést írsz a Vendégkönyvbe, azt is nagyon szépen köszönjük!


Közeli városok: