Bemutatkozás

Bonyhád (ny-de Bonnhard) Tolna megye negyedik legnagyobb népességű települése, a Bonyhádi járás városa és központja. Gyakran nevezik ''A Völgység fővárosának''. Az ókorban sok nép megfordult itt, de a letelepedés csak az államalapítás után kezdődött meg. Átmeneti időszakot az elnéptelenedéssel fenyegető török uralom jelentett. A város fejlődése a 18. században kezdődött meg. A magyarok és rácok (szerbek) mellé folyamatosan jöttek a németek. 1782-ben Bonyhád mezőváros lett. A város a Völgység... tovább központjává vált.

Fekvés

A Dunántúli-dombság keleti részén fekszik, Tolna megye és Baranya megye határán, Szekszárdtól kb. 20 km-re.A várost a 6-os főútról lehet megközelíteni.A 65-ös főúton Zombánál lekanyarodva is meg lehet közelíteni.Vonattal a Dombóvár–Bátaszék-vasútvonalon lehet megközelíteni Hidas-Bonyhád állomáson. Innen régebben közvetlenül Bonyhádra is közlekedtek személyvonatok a bonyhádi állomásra, de ez a lehetőség 1960. után megszűnt, csak tehervonatok járnak a városba. Az állomásépület ma is megvan.Híres... tovább átmenő város, amely a Szekszárd-Pécs útvonalon fekszik, így sok az autóbusz-járat.Bonyhádról buszjáratok indulnak Veszprémbe, Zalaegerszegre, Szegedre, Pécsre, Budapestre, Székesfehérvárra, Kaposvárra.

Képgaléria

Települési információk

Jogállás: város
Megye: Tolna megye
Járás: Bonyhádi
Kistérség: Bonyhádi
Terület: 72,13 km2
Lakosság: 13 758 fő
Honlap: www.bonyhad.hu

Bonyhád részletes statisztikai adatai »

Időjárás

Szakadozott felhőzet
felhőzet: 75%
7 °C
Hőérzet: -1 °C
Páratartalom: 61 %
Légnyomás: 1032 hPa
Szél: 22 km/h É
H
9°C
K
7°C
SZE
8°C
CS
11°C
P
11°C

Bonyhád részletes időjárása »

Turizmus

Deák Ferenc utca 37

Rittinger Étterem

étterem, vendéglő
Zrínyi utca 27.
Perczel Mór utca 37.

Platán Étterem

étterem, vendéglő
Perczel Mór utca 13.
Kosuth u. 4-6.

Térkép

Utcaképek a településről

Webkamerák a közelben

Máza Kelet-Mecsek
Máza Kelet-Mecsek
10,4 km
Hungary, Szekszárd, Garay tér
Hungary, Szekszárd, Garay tér
109,8 km
Hungary - Szekszárd
Hungary - Szekszárd
19 km
Pécs
Pécs
33,8 km

Vendégkönyv - Bonyhád

Ha jelenleg is itt élsz a településen, vagy valamilyen módon kötődsz hozzá, kérjük osszd meg élményeidet, tapasztalataidat a többi érdeklődővel is. Nagyon szívesen olvasnánk akár hosszabb élménybeszámolókat is, de ha csak egy gyors kis bejegyzést írsz a Vendégkönyvbe, azt is nagyon szépen köszönjük!


Közeli városok: