Bemutatkozás

Bonyhád (ny-de Bonnhard) Tolna megye negyedik legnagyobb népességű települése, a Bonyhádi járás városa és központja. Gyakran nevezik ''A Völgység fővárosának''. Az ókorban sok nép megfordult itt, de a letelepedés csak az államalapítás után kezdődött meg. Átmeneti időszakot az elnéptelenedéssel fenyegető török uralom jelentett. A város fejlődése a 18. században kezdődött meg. A magyarok és rácok (szerbek) mellé folyamatosan jöttek a németek. 1782-ben Bonyhád mezőváros lett. A város a Völgység... tovább központjává vált.

Fekvés

A Dunántúli-dombság keleti részén fekszik, Tolna megye és Baranya megye határán, Szekszárdtól kb. 20 km-re.A várost a 6-os főútról lehet megközelíteni.A 65-ös főúton Zombánál lekanyarodva is meg lehet közelíteni.Vonattal a Dombóvár–Bátaszék-vasútvonalon lehet megközelíteni Hidas-Bonyhád állomáson. Innen régebben közvetlenül Bonyhádra is közlekedtek személyvonatok a bonyhádi állomásra, de ez a lehetőség 1960. után megszűnt, csak tehervonatok járnak a városba. Az állomásépület ma is megvan.Híres... tovább átmenő város, amely a Szekszárd-Pécs útvonalon fekszik, így sok az autóbusz-járat.Bonyhádról buszjáratok indulnak Veszprémbe, Zalaegerszegre, Szegedre, Pécsre, Budapestre, Székesfehérvárra, Kaposvárra.

Képgaléria

Települési információk

Jogállás: város
Megye: Tolna megye
Járás: Bonyhádi
Kistérség: Bonyhádi
Terület: 72,13 km2
Lakosság: 13 758 fő
Honlap: www.bonyhad.hu

Bonyhád részletes statisztikai adatai »

Időjárás

Kissé felhős
felhőzet: 20%
-1 °C
Hőérzet: -2 °C
Páratartalom: 87 %
Légnyomás: 1026 hPa
Szél: 7 km/h K
V
-1°C
H
3°C
K
4°C
SZE
4°C
CS
4°C

Bonyhád részletes időjárása »

Turizmus

Székely Ház

kiállítóhely
Dózsa Gy. u. 29.

Rosé Étterem és Pizzéria

étterem, vendéglő, pizzéria
Perczel Mór utca 85.

Platán Étterem

étterem, vendéglő
Perczel Mór utca 13.
Szabadság tér 2.

Koller Panzió Étterem

étterem, vendéglő
Kőrösi Csoma Sándor utca 1.

Perczel Mór Kiállítás

kiállítóhely
Perczel Mór u. 44.

Térkép

Utcaképek a településről

Webkamerák a közelben

Máza Kelet-Mecsek
Máza Kelet-Mecsek
10,4 km
Hungary, Szekszárd, Garay tér
Hungary, Szekszárd, Garay tér
109,8 km
Hungary - Szekszárd
Hungary - Szekszárd
19 km
Pécs
Pécs
33,8 km

Vendégkönyv - Bonyhád

Ha jelenleg is itt élsz a településen, vagy valamilyen módon kötődsz hozzá, kérjük osszd meg élményeidet, tapasztalataidat a többi érdeklődővel is. Nagyon szívesen olvasnánk akár hosszabb élménybeszámolókat is, de ha csak egy gyors kis bejegyzést írsz a Vendégkönyvbe, azt is nagyon szépen köszönjük!


Közeli városok: