Bemutatkozás

Apátistvánfalva (szlovénül Števanovci vagy Štivanovca, latinul Estevanfaloa, németül Stefansdorf) község Vas megyében.Önálló önkormányzata van, mely társközségeivel (Kétvölgy és Orfalu) közösen működteti hivatalát, a körjegyzőséget és alapellátást nyújtó intézményeit.

Fekvés

A település az Őrségi Nemzeti Park területén, az osztrák-magyar-szlovén Hármashatárnál, az osztrák határátkelőtől 10, a szlovén határátkelőtől 3 kilométerre helyezkedik el. A legközelebbi város, Szentgotthárd 8 kilométerre van innen. Közeli települések: Alsószölnök, Kétvölgy, Orfalu, Szakonyfalu. Településszerkezetét a szórványbeépítettség jellemzi. Egy-egy ház külön dombtetőre épül, és körülötte helyezkednek el a művelt földek és legelők. Területe 1978 óta szigorúan védett és 2002 óta a nemzeti... tovább park része. Alpokaljai dombságon fekszik, erdőkkel és dombokkal körülvéve. A vidékre jellemző az európai szinten is ritka növény- és állatvilág, amely különösen gombákban és lepke faunákban gazdag.

Települési információk

Jogállás: község
Megye: Vas megye
Járás: Szentgotthárdi
Kistérség: Szentgotthárdi
Terület: 12,86 km2
Lakosság: 370 fő
Honlap: www.apatistvanfalva.hu

Apátistvánfalva részletes statisztikai adatai »

Időjárás

Derült
felhőzet: 1%
19 °C
Hőérzet: 15 °C
Páratartalom: 23 %
Légnyomás: 1026 hPa
Szél: 18 km/h É
H
12°C
K
17°C
SZE
21°C
CS
21°C
P
18°C

Apátistvánfalva részletes időjárása »

Turizmus

Térkép

Utcaképek a településről

Webkamerák a közelben

Kétvölgy: R3-723, Čepinci − Meja Madžarska
Kétvölgy: R3-723, Čepinci − Meja Madžarska
3 km
Retimajor
Retimajor
24,9 km
Rédics › South
Rédics › South
35,7 km
Rédics › North
Rédics › North
35,7 km

Vendégkönyv - Apátistvánfalva

Ha jelenleg is itt élsz a településen, vagy valamilyen módon kötődsz hozzá, kérjük osszd meg élményeidet, tapasztalataidat a többi érdeklődővel is. Nagyon szívesen olvasnánk akár hosszabb élménybeszámolókat is, de ha csak egy gyors kis bejegyzést írsz a Vendégkönyvbe, azt is nagyon szépen köszönjük!